Hypotheek Beter | Hypothecaire lening
15479
page-template-default,page,page-id-15479,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Je zal een hypothecaire lening beter kennen als hypotheek zoals de meeste mensen dit benoemen. Het betekent dat er een geldlening wordt aangevraagd, meestal bij een financiële instelling, waarbij onroerend goed (een huis of kantoorruimte) als onderpand moet dienen.

In Nederland worden hypotheken veelal gebruikt om een huis te kopen. Een financiële instelling leent geld aan jou, zodat jij een huis kan kopen, omdat een de meesten niet over zo een groot kapitaal beschikt om in één keer een huis te kopen. Maar, het huis dat gekocht wordt, dient als onderpand te gebruikt worden. Mocht de hypotheekgever (de huiskoper) zijn schulden niet kunnen aflossen, dan heeft de financiële instelling (de hypotheeknemer) het recht om als eerste het huis te verkopen, ook wel: recht van hypotheek. De bank is daarom de hypotheekhouder en bevordert de aankoop van huizen door het verstrekken van hypotheken. Een hypotheek is officieel gezien een zekerheidsrecht. Mocht je een hypotheek niet terug kunnen betalen dan zal er een mogelijke restschuld overblijven als de woning niet genoeg oplevert. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar de hypotheekrente en risico’s dat zich meebrengt met het afsluiten van een hypotheek.

Ben je op zoek naar een huis in Nederland en heb je de perfecte plek gevonden? Dan is het tijd om financiering te zoeken voor uw woning. Hiervoor is het belangrijk om een hypotheek af te sluiten en voor het afsluiten van een hypotheek zijn er talloze mogelijkheden. Afhankelijk van wat je wilt en afhankelijk van je huidige situatie. Een hypotheek vergelijken is daarom een van de eerste acties die ondernomen moeten worden, zodat er een goede keuze gemaakt kan worden dat uiteindelijk het voordeligst blijkt te zijn. Heb je geen verstand van hypotheken en is het allemaal net te ingewikkeld? Het huren van een ervaren hypotheek adviseur zal uw goed doen.

Waar komt het woord hypotheek nou eigenlijk vandaan? Nou, we zullen het je vertellen. Zoals vele woorden uit onze taal komt ook het woord hypotheek voort uit de taal van de Grieken. Het woord: Hupothèkè betekent letterlijk gezien: iets eronder zetten; een onderzetting; een onderpand. Meer lezen over ervaringen met hypotheken kan in onze blog.